Sütemény és desszert receptek
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Sütemények és desszertek
1  |
Áfonyás Cake
Egy hosszú szögletes sütőformát kivajazunk és kevés cukorral megszórunk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A lágy vajat a cukorral konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat folyamatosan kavargatva, ezután a vanília aromá tovább >>>
Aszalt barackos - narancsos - gyömbéres muffin
Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót majd hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és az aszalt barackot. Egy másik tálba a tojásokat összekavarjuk a cukorral, a narancs levével, az olvasztott vajjal és a joghurttal, tovább >>>
Banánkenyér
A margarint a sóval, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs levét és héját, majd belekeverjük a sütőporos - szódabikarbónás lisztet. Végül a diót, darabolt csokit és megtört banánt. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába tovább >>>
Barackos csíkos szelet
Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 20 -30 percig sütjük, tűpróba. Első réteg: tovább >>>
Barackos hajók
Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, tovább >>>
Barackos reszelt túrós
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipóra osztjuk majd 1- 2 órát hűtőben pihentetjük. (Fontos, hogy minimum 1 órát a hűtőben legyen és jól megdermedjen) Ezután elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük majd hozzá tovább >>>
Bögrés mákos, meggyel és pudinggal
A tészta elkészítése: A meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport és a mákot egy tálba összekeverjük. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet. Kivajazott-lisztezett tepsibe rakjuk tovább >>>
Brownies dióval
A csokoládét és a vajat kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat, a vaníliaaromát, a sót és a cukrot jól összekeverjük, kb. 5 percig. Óvatosan belekeverjük a csokis vajat, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül be tovább >>>
Chocolate Souffle
A souffle készítését a sütő előmelegítésével kezdjük. A hőfok 190 C legyen.Keverőtálban összekeverjük a következőket:-tojás sárga, -rikotta sajtot, -vaníliarudat, -olvasztott csokoládét Egy külön tálban a tojás fehérjét habbá verjük pici cukorral.A r tovább >>>
Cseresznyés mandulás - marcipános kocka
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, ezután a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük majd hozzáadjuk a mandulát és legvégül az apróra vágott marcipánt. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. tovább >>>
Csokis – málnás dobálós
A csokoládét gőz fölött a vajjal megolvasztjuk. Ezután a tojásokat a tejföllel és a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a csokoládét és végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és megszórjuk sűrűn málnával. Előmel tovább >>>
Csokis tallér
200 fokra előmelegítjük a sütőt, egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. Kimérjük a száraz összetevőket egy tálba A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákavarjuk a tojást, és ezt a masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Diónyi golyókat f tovább >>>
Csokis-cukkinis muffin
Egy tálban belerakjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a puha vajat és a joghurtot. A lisztes keveréket a tojásos masszába keverjük, végül pedig a resz tovább >>>
Csokis-mogyorós karamellás szelet
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákavarjuk a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a tojásokat majd végül a lisztet. Kikent, sütőpapírral bélelt 20 x 30-as tepsibe öntjük. Előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc tovább >>>
Csokoládés - meggyes gofri
A 2 dl tejszínben a két féle csokoládéból összesen 10 dkg felolvasztunk, majd berakjuk a hűtőbe néhány órára. A meggyet kimagozzuk és félretesszük. A gofrik sütése előtt a csokis tejszínből kemény habot verünk. A maradék 4 dkg csokoládét a maradék te tovább >>>
Csokoládés –mandulás biscotti
A mandulát megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy tálkába összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ro tovább >>>
Csokoládés gyömbérkenyér
A lisztet a sütőporral egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az almát, a diót és a csokoládé darabkákat. A gyömbért meghámozzuk és hozzáreszeljük a lisztes keverékhez. A vajat a cukorral és tojásokkal elkeverjük majd hozzáöntjük a langyos tejet. Ezután több r tovább >>>
Csokoládés krémes almás
Az almát meghámozzuk, lereszeljük ezután hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kicsavarjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra megint zsemlemorzsát szó tovább >>>
Csokoládés muffin marcipánnal töltve
A marcipánt 12 darabra vágjuk. A lisztet a kakaóval, a csokival, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük. A tojást a cukorral, a puha vajjal és a tejföllel elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket. A muffinformákat kibéleljük pa tovább >>>
Csokoládés-túrós muffin
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival vagy kikenjük vajjal. Egy nagy tálban elvegyítjük a kakaót, a pudingport, a lisztet, a sót és a sütőport. A töltelékhez egy külön tálban kikeverjük a túrót a tojássa tovább >>>
Diós körtés szőlős rétes
A szőlőszemeket félbevágjuk, összekeverjük a darált dióval, valamint a héjastól kockára vágott körtével. Reszelünk bele citrom- és narancshéjat, és csurgatunk hozzá 3 evőkanál mézet. Csipet sót adunk hozzá, és ízesítjük õrölt fahéjjal. A vajast tovább >>>
Epres - mákos (kókuszos) túrógombóc
A tejben a búzadarát a sóval és a cukorral megfőzzük majd teljesen kihűtjük (szerintem érdemes hűtőbe rakni, hogy jól keményedjen meg, mert úgy könnyebb dolgozni vele). Belekavarjuk a túrót és jól összedolgozzuk. Mindegyik gombóc közepébe egy fél epr tovább >>>
Epres - mascarponekrémes gofri
A liszthez hozzákeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tejet és a narancs levét és héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetj tovább >>>
Epres – tiramisu tekercs
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd először a cukros sárgáját, utána a sütőporos -kakaós lisztet keverjük hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tovább >>>
Epres sajttortácskák
A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk vele. Ezután belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet, majd fél deci tejet. A tésztából egyenlő halmokat rakunk a muffin papírral kibélelt muffin sütő tovább >>>
Fahéjas-mézes teaszelet
5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbó tovább >>>
Fehércsokis - málnás muffin
Egy tálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokit. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat, a joghurtot és az olajat. Ehhez hozzáadom a szárazanyagokat majd legvégül belevegyítem a málnát. A muffinsütő mélyedése tovább >>>
Fekete rózsa
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd 6 egyenlõ részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk 20×35 cm nagyságúra. Ugyanilyen méretû tepsi lisztezett tetején 175 fokon külön-külön megsütjük. A többi lapot is kinyújtjuk, tovább >>>
Gesztenyés kifli
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a porcukrot, egy evõkanál rumot meg egy csipet sót, s rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább fél óráig hideg helyen pihentetjük, majd meglisztezett deszkán fél centi vastagságúr tovább >>>
Gumi süti
1.réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint a csomagoláson található elő tovább >>>
Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz
A száraz hozzávalókat összekavarjuk a reszelt gyömbérrel és a csokoládédarabkákkal. A banánt pépesítjük és hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz, majd hozzáadjuk a tojássárgát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével ki halmokat teszünk, tovább >>>
Gyümölcskenyér ribizlivel, csokoládéval
A vegyes aszalt gyümölcsöt, a diót, az étcsokoládét, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A lecsöpögtetett ribizlihez hozzáadjuk a narancs héját és a fél narancs levét. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, utána beletesszük a po tovább >>>
Gyümölcsös pite
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk utána a tojásokat egyenként hozzákavarjuk. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a citromhéjat. Kivajazott lisztezett formába öntjük és sűrűn megszórjuk gyümölccsel. A sütemény jó magasra nő, úgy hogy nem kell tovább >>>
Habcsóksütemény
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a masszát egyenletesen 8 kisebb kivajazott és kilisztezett süteményformába osztjuk. (Legegyszerûbb, ha a muffinsütõben készítjük.) Elõmelegített sütõben, kis lángon 40 percig tovább >>>
Habos Rafaello krémes
A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. (20x30 méretű tepsibe). Vigyázat tovább >>>
Hamuszsák
A sütés elõtti napon a tésztába valókat összegyúrjuk. Elõször a lisztet, a sót, a sütõport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk. A tojások sárgáját ezután fokozatosan adjuk hozzá. Összegyúrjuk, majd az adag felezéseivel 64 db kis tovább >>>
Házi szilvás lepény
A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A szilvát kimagvaljuk, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot és állni hagyjuk. A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliacukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá ve tovább >>>
Húsvéti kinder szelet
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral), 180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész. A krémhez a pudingot a cukorral és a tovább >>>
Illatos szilvás pite
Először elkészítjük a tölteléket. A szilvát egy kevés vízzel és a cukorral főni tesszük, kb. 5-10 percig főzzük, majd turmixoljuk (annyira csak, hogy darabosan maradjon). Ezután a pudingporral jó sűrűre főzzük, beletesszük a mézes fűszerkeveréket és tovább >>>
Karácsonyi bejgli
A tésztához az élesztõt langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztõvel, a tojássárgájával, a rummal, tovább >>>
Karácsonyi gyümölcsszelet
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Bélelj ki egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral. Keverd össze az első 7 hozzávalót kézzel egy nagy tálban. Keverd hozzá kanállal a második 4 hozzávalót. Verd fel a tojást a vaníliával és keverd össze a többivel úgy, tovább >>>
Kókuszos banángolyók
A banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kekszet és a kókuszt. Csinos kis golyókat formálunk belőlük és kókuszba forgatjuk, végül papírkosarakba rakjuk őket. tovább >>>
Kókuszos Kinder Pingvin
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk. A végén la tovább >>>
Kozáksapka
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütõport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebbõl a masszából tésztát sütünk. Ha kihûlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágju tovább >>>
Madártej kocka
A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a lisztet, a tejet és a felvert tojás fehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, kb 160 C-on 1 órát sütjük. tovább >>>
Mákos kocka
A sárgákat habosra keverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá felverem, és a mákkal felváltva a sárgájához keverem. A végén hozzáadom a sütőport. A kb. 20x33 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, 175 C-on kb. 30 percig sütöm. A krém: A vaníliapuding tovább >>>
Mákos pudingos sütemény
A tejet felfőzzük a pudinggal, belekeverjük a kétféle cukrot, a mákot és tejfölt. Ezután a tészta hozzávalóit jól elkeverjük és egy kikent, lisztezett kerek jénai tálba tesszük. Ráöntjük a pudingos keveréket és 180 fokos előmelegített sütőben fél óra tovább >>>
Mákos-meggyes kocka
1.a cukrot a tojással habosra keverjük 2.hozzáadjuk a tejet 3.a sütőport belekeverjük a lisztbe 4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába 5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk. 6.Jól elkeverjük 7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mél tovább >>>
Málnás - szedres brownie
Egy 20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét összetördeljük és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a cukorral és a sóval jól elkeverjük. A tojásokat egyenként a krémbe dolgozzuk majd óvatosan a fel tovább >>>
Mandulás fánkocskák
A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval, s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a keményítõt, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény oldalától. Levesszük a tûzrõl, a masszát rövid ideig h tovább >>>
Marcipános gyümölcsszelet
A sütőt előmelegítjük 150 fokra és kibélelünk egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral. Az első 8 hozzávalót kézzel egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk és kanállal összekeverjük a második 4 hozzávalót. A tojásokat a vaníliával és a citrom tovább >>>
Meggyes tiramisu golyók
A cappuccino port 2 ek forró vízben feloldjuk és a kekszmorzsához öntjük. A krémsajtot a cukorral és az aromával összekeverjük majd hozzáadjuk a kekszes masszához. Az egészet jól összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belőle melyeknek közepébe két &# tovább >>>
Mogyorós csokis formák
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elkészítés: A cukrot, a lisztet, a darált mogyorót, a fahéjat, a sót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük. A tovább >>>
Narancsos - csokis keksz
A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel közepes sebességen egy nagy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, belekeverjük a narancshéjat és a tovább >>>
Narancsos püspökkenyér
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, az összevágott kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütõporral elkevert liszte tovább >>>
Pekándiós - mandulás sütemény
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a hideg vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojást is hozzákeverve összegyúrjuk a tésztát. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x30) tesszük, villával megszurkáljuk és egy órán keresztül a hűtőbe tovább >>>
Rebarbarás sütemény
Első lépésben meghámozzuk a rebarbarát. Kell hozzá 75 dkg rebarbara. Meghámozva kis darabokra vágjuk, lecukrozzuk és állni hagyjuk, majd szűrőben jól lecsepegtetjük. A tészta hozzávalóit linzertésztának összegyúrjuk. Egy margarinnal kikent lisztez tovább >>>
Ribizlikocka
A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, kanalanként beleszórjuk a cukrot, utána vizet, majd a tojás sárgákat. Kikapcsoljuk a robotgépet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig s tovább >>>
Ribizlikrémes fánk
A vajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy fazékban felforralom. Beleszórom a lisztet meg a keményítőt, és addig keverem, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Leveszem a tűzről, és beledolgozok 1 tojást. A masszát rövid ideig hűlni hagyom, majd e tovább >>>
Rigójancsi
A piskótának elkészítjük a tepsit. Kizsírozzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük tovább >>>
Rudi szelet
A piskótát megkenjük olvasztott mogyorókrémmel. Erre rásimítjuk a krém felét. A kakaóporból, cukorból és a tejből sűrű krémet készítünk és beleolvasztjuk a csokit. Ezt forrón ráöntjük a krémre, majd betesszük a hűtőbe 10 percre. Amikor kivesszük a sü tovább >>>
Sós teasütemény
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (egy nagyobb vágódeszkára ráfér), megkenjük tojással. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Végül a kívánt formákra vágjuk és tovább >>>
Sütőtökös -mákos pite
A tököt egy kevés vajba megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal összeforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a zsemlemorzsát és a fahéjat. Sűrű masszává főzzük majd a végén belekavarjuk a sütőtököt is. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk majd ho tovább >>>
Szamócamisu
A tejfölt összekeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg pürésített szamócát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejfölös-epres krémhez. Veszünk egy négyszögletes, közepes méretű jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor tovább >>>
Tejszínes karamell szelet
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekever tovább >>>
Tiramisu muffin
Összekeverjük a szokásos módon. A tejfölt lehet helyettesíteni tejjel vagy joghurttal is akár. 180 fokon sütjük, maximum 20 percig. Levágjuk a kalapjukat, meglocsoljuk a belsejüket kávéval. Felverünk egy tiramisu krémport a tasakon található előírás tovább >>>
Tóthék Rákóczi túrósa
A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tojások sárgáját habosra keverj tovább >>>
Túrós kekszes
Elkészítjük a gyümölcsös túrókrémet. A túrót, a tejfölt és a kétféle cukrot jól összekeverjük, a zselatint 1/2 dl vízzel a tasakon leírt előírás szerint elkészítjük és amikor langyos belekeverjük a túrós masszába. A tejszínt kemény habbá verjük és óv tovább >>>
Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaní tovább >>>
Zabpelyhes keksz
Előmelegítem a sütőt 175 fokra és kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és izesítésnek egy kis fahéj, gyömbér is. A csokit felaprítom, és a lisztes tovább >>>
Zakota
6 tojás fehérjét egy csésze (a csésze a mérőeszköz) cukorral felverünk, teszünk bele 1 csésze lisztet+sütőport összekavarva, utána beletesszük a darabos diót, a csokit, az apró gyümölcsöt, a mazsolát és a rahátot. Jól összekavarjuk és sütőpapírral bé tovább >>>
Zöldcitromos - kókuszos trüffel
A csokoládét a vajjal és a tejszínnel gőz fölött felolvasztom, hozzáadok 2 evőkanál zöldcitromot és 10 dkg kókuszreszeléket. A csokis kókuszos krémet egy dobozba öntöm és beteszem a fagyasztóba, amíg megdermed. A megdermedt trüfflimasszából diónyi go tovább >>>
Zserbó szilvalekvárral és mákkal töltve
Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, majd l tovább >>>
1  |
Torkos csütörtök
2009. február 26.
Országszerte
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója
2009. 02. 28. - 03. 01.
Szatmárcseke
Magyar Borok Bálja
2009. Február 28. szombat
Budapest
Hagyományőrző Szlovák Disznótor
2009. március 07.
Csorvás

Add a Startlaphoz


 
Webhosting






Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009