Serpenyőben felforraljuk a vizet és belekeverjük a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hagyjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kidobjuk és kockákra tovább >>>
1. A káposztát hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt répát is).
2. Erős pistát adunk hozzá, egyenletesen, kézzel összedolgozzuk.
3. Kevés ecetet, cukrot és sót teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk tovább >>>
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd kiskanállal vagy speciális kanál segítségével kis gömböket vájunk ki belőle.
A héját nem dobjuk ki, mert ebben fogjuk tálalni a salátánkat.
A többi gyümölcsöt is meghámozzuk és apró kockákra dar tovább >>>
1. Az UBORKÁT feldaraboljuk kb. 2x2x2cm kockákra. Ezt belerakni egy edénybe.
2. Felaprítjuk a FOKHAGYMÁT.
3.A FOKHAGYMÁT hozzákeverjük az UBORKÁHOZ.
4. Hozzáadunk néhány csepp SZEZÁMOLAJAT, és SÓT. Összekeverjük,
5. Kb. 5-10 percet állni tovább >>>
Páclé: keverőedénybe jól összedolgozzuk az anyagokat, olíva olaj, narancslé, fokhagyma, petrezselyemzöld, só és bors.
Az édesköményt hosszába vékony szeletekre vágjuk, majd a páclébe tesszük és hűtőben 8 órát pácoljuk. A pácolás után a szeleteket fo tovább >>>
1. A tengeri algát, üvegtésztát, erős paprika szeleteket és szójabab csírát belerakjuk egy edénybe.
2. Felaprítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségekhez.
3. Hozzáadunk néhány csepp szezámolajat, étolajat, sót, Rizskivonatot (más néven kí tovább >>>
A salátákat keverõtálba tépkedjük. A lilahagymákat felszeleteljük, és a salátához adjuk. Sózzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomokat. Szójaszósszal, balzsamecettel ízesítjük. Hozzákeverjük a kétféle babot, kevés friss citromlevet csepe tovább >>>
A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük és citromlével meglocsoljuk. A sonkát és a sajtot szintén hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez rakjuk. A tejfölt a mu tovább >>>
A mandulát tepsibe szórjuk, a sütõben rózsaszínûre pirítjuk. A sonka felét tálcára fektetjük, és a radiátor vagy a kályha tetején egy napig szárítjuk, közben egyszer megforgatjuk.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, s vékony csíkokra, juli tovább >>>
A lencsét 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, majd a megtisztított vöröshagyma, a babérlevél és egy kevés só kíséretében feltesszük főni. Amikor megpuhult, a saját levében hagyjuk kihűlni.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük - a nagyobb szemeket tovább >>>
A joghurtot, a mustárt, a balzsamecetes öntetet, a majonézt és a fűszereket egy mély tálba simára keverjük. Beleöntjük a mexikói vegyes zöldséget, hozzáadjuk a leszűrt gyöngyhagymát, az apró kockára vágott sonkát, a füstölt sajtot és a kemény tojást. tovább >>>