Hogyan készül a Karamellás-sajtkrémes csokoládé-kosár?
Elkészítés:
A gőz fölött megolvasztott csokoládét egy ecset segítségével belekenegetjük a muffin nagyságú papírkapszlikba, majd berakjuk a fagyasztóba dermedni. Ha már megdermedt, még egy réteg csokoládét kenünk bele és újra berakjuk a fagyasztóba. Amikor teljesen megdermedtek a kosárkák, egy pillanatra forró vízbe mártjuk és finoman lefejtjük a csokoládé-kosarakról a papírt.
A töltelékhez a sűrített tejet egy edénybe töltjük és lassú tűzön megkaramellizáljuk (ez kb. 10 -15 percet vesz igénybe). Ezután a mascarponéval és a grillázzsal összekeverjük, végül a kosarakat a krémmel megtöltjük. Ez a töltelék négy kosár megtöltéséhez elegendõ. Tetejét gyümölccsel vagy akár grillázzsal díszítjük.
Megjegyzés:
A múltkor elkészített grillázsból maradt egy kevés. Ennek felhasználása érdekében gondolkodtam valami egyszerű, ám mégis különleges (karamellás ízű) desszerten. Számomra a legnehezebb része a kosárkák elkészítése volt, de kisebb hibákkal sikerült majdnem tökéleteset is alkotni. Szerintem egy ünnepi ebéd záró fogásának szerepét is büszkén betöltheti.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.