Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Bélelj ki egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral. Keverd össze az első 7 hozzávalót kézzel egy nagy tálban. Keverd hozzá kanállal a második 4 hozzávalót.
Verd fel a tojást a vaníliával és keverd össze a többivel úgy, hogy ne maradjon lisztes felület, teljesen nedves legyen mindenhol a keverék. Öntsd a sütőformába, kicsit nyomkodd le és 1,5-1,3/4 óra alatt süsd meg.
Hagyd hűlni 15 percet a formában, majd borítsd egy rácsra és húzd le róla a papírt. Tálaláshoz szórd meg a porcukorral. Hideg helyen két hétig is eláll.
Megjegyzés:
Megtetszett egy recept, de bevallom őszintén amikor készítettem, kicsit aggódtam, hogyan fog ez összeállni. Fantasztikus íze van, tele van minden földi jóval és minden nap megenném. Ha lenne még belőle...Karácsonykor készült és nem bántam meg, hogy bekerült a karácsonyi menübe! Nincs vele sok munka, gyorsan összedobható. A recept Latsiától származik és tőle kaptam a koktélcseresznyét is, amit postán küldött nekem :-) Igazán kedves volt hozzám, köszönöm ezúton is neki!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.