3. Hogyan grillezzünk halat?
A halat ajánlatos már az előző nap befűszerezni, mustározni, olajjal, vagy vajjal megkenni, mert így porhanyósabbra sül. A grillezett halban ugyanúgy megmaradnak a vitaminok, nyomelemek és ízanyagok is. A grillezé tovább >>>
A fűszerezett, kiklopfolt mellekbe göngyöljük bele a vajon megfuttatott ananászdarabkákat. Fogvájóval szúrjuk át a roládok végét, hogy grillezésnél nehogy szétnyíljanak. Helyezzük a rácsra, majd gyakori, apró forgatások mellet pirítsuk meg a teljes k tovább >>>
A szűzpecsenyét kb.1-2 cm vastag érmékre szeleteljük, majd bacon szalonna csíkokba göngyöljük, amit fogpiszkálóval rögzítünk. Ügyeljünk arra, hogy a bacon már önmagában sós, tehát a húst ez esetben célszerűbb enyhébben fűszerezni. tovább >>>
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 2-3 cm széles, és kb. 8-10 cm hosszú csíkokra, majd enyhén klopfoljuk meg őket. Mossunk meg friss kaprot, újhagymát, vagy pórészárat, dörzsöljük meg a tenyerünk között, mintha papírt sodornánk. Ilyenkor a rostok szét tovább >>>
Kezdjük az igazi, hagyományos faszenes grillel.
Biztos vagyok benne, hogy szinte már mindenki használt kisebb- nagyobb faszenes grillezőket. Valójában ezzel a módszerrel lehet a legfinomabb, a műfajra jellemző igazi füstös grill ízt elérni.
tovább >>>
Vágjunk a csirkemell filéből kb. 1-1 cm széles, 5-6 cm hosszú hasábokat. Ugyanilyen módon készítsünk elő póréhagymát, és kaliforniai paprikát. A legszínesebb akkor lesz, ha a paprikából mind a három színt - pirosat, zöldet és sárgát is csíkozunk. A m tovább >>>
Kevés olívaolajon megolvasztjuk a kristálycukrot, egy teáskanálnyi áfonyalekvárt keverünk hozzá, majd a felkockázott görögdinnyét pár perc alatt megfuttatjuk rajta. Közben az enyhén kiklopfolt csirkemellet meggrillezzük. A kandírozott dinnyéket a tán tovább >>>
Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erőteljesen nyomkodjuk össze. tovább >>>
Néhány dologra azonban oda kell figyelnünk, hiszen a különböző állagú és vastagságú húsok elkészítése nem azonos időt igényel. A leggyorsabban a csirke-, illetve pulykamell filét, valamint a halfilét készíthetjük el. Megfelelő hőfokú parázson tovább >>>
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitűnő. tovább >>>
Ne fosszuk meg azokat sem a grillezés örömétől, akik étrendjükből elhagyták a húsokat.
Tavasszal, illetve nyáron az idényzöldségek között akad néhány ínyencség: patisszon, padlizsán, cukkini. Ezeket egyszerűen megmossuk, kb. fél centi vékony szelete tovább >>>
A pulyka vagy csirkemellet vágjuk 3 x 3 cm-es kockákra. Mossunk meg friss kaprot, újhagymát, vagy póréhagymát, dörzsöljük meg a tenyerünk között, mintha papírt sodornánk. Ilyenkor a rostok szétnyílnak, s jobban kiadják az ízeket. Helyezzük rá a mells tovább >>>