Személyenként egy megtermettebb pulykacombot, a sütést megelőző 2-3 nappal fokhagymás tejbe pácolunk.
Elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük, néhány órát állni hagyjuk.
Kivesszük a pulykacombokat a tejből, lecsöpögtetjük, majd ujjunkkal óvatosan a bőre alá nyúlunk, egy kis üreget képezve ezzel a tölteléknek. A masszát betöltjük, alufólia alatt középmeleg (kb. 180°C-os) sütőben negyven percig pároljuk. Ha megpuhult, a fóliát levesszük, s levével locsolgatva készre pirítjuk. Köretként krumplipürét ajánlunk hozzá.
Megjegyzés:
Közelegnek az ünnepek. Sokan ilyenkor új recepteken törik a fejüket, mivel is kedveskedhetnének családjuknak. Mások inkább a hagyományos ételek elkészítése mellett döntenek. Az egyik ilyen a gesztenyével töltött pulyka. Ezzel csupán az a baj, hogy egy megtermett pulyka nem minden sütőbe fér be. Ilyenkor indul el az ember, hogy bébipulykát vegyen, illetve inkább szerezzen. Mi is ezzel próbálkoztunk, de azt tapasztaltuk, hogy nem is olyan egyszerű. Így amellett döntöttünk, hogy – a hasonló cipőben járókra gondolva – a hagyományt egy kicsit módosítjuk, s gesztenyével töltött pulykacombot sütünk. Az elkészítése is egyszerűbb, no és a comb bárhol beszerezhető.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.