cukor (ízlés szerint, én 7 evőkanállal tettem bele, mert édesen szeretjük), 25 dkg eper,
darált mák és porcukor,
kókuszreszelék.
Hogyan készül a Epres - mákos (kókuszos) túrógombóc?
Elkészítés:
A tejben a búzadarát a sóval és a cukorral megfőzzük, majd teljesen kihűtjük (szerintem érdemes hűtőbe rakni, hogy jól keményedjen meg, mert úgy könnyebb dolgozni vele).Belekavarjuk a túrót és jól összedolgozzuk.
Mindegyik gombóc közepébe egy fél epret teszünk és porcukorral elkevert mákba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés:
Ez a túrógombóc nem a hagyományos módon készült, hanem egy keményre főzött tejbegríz az alapja. Már régóta készülök epres túrógombócot gyártani... hát eljött az a pillanat. Az én nagyobbik fiam nagyon szereti a kókuszba forgatott gombócokat, így két változatban készült el: mákos és kókuszos. Nem tudom eldönteni, hogy melyik a finomabb :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.