1 liter testes vörösbor (Chianti vagy Sangiovese),
1 finomra vágott vöröshagyma,
1 finomra vágott sárgarépa,
1 finomra vágott szár zeller,
Kakukkfű,
babérlevél,
4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olíva olaj,
1 egész citrom leve
Öntethez:
1 dl olíva olaj,
1 dl vörösborecet,
2 egész citrom leve,
menta levél,
tengeri só,
őrölt fekete bors,
bambusz (julienne),
konzerv vagy friss kapható a kinai marketben, a frisset forrázni kell
friss bazsalikom díszítésnek vagy radicchio levelek,
szezámmag
Hogyan készül a Bambuszos Füstölt Polip Saláta?
Elkészítés:
Lábasba tesszük a polipot, a vörösbort ráöntjük és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig, majd szedjük ki a polipot egy tálba és hagyjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az olíva olajat, a citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül.
A polipot forró grillre dobjuk és forgatva 4-5 percig sütjük, ügyelve arra, hogy nehogy túlsüljön, a túlsült polip rágós!
Az öntethez a nyersanyagokat összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt és az öntettel alaposan összekeverjük. Szezámmaggal és bazsalikom levelekkel díszítjük, hidegen tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.